020 530 0160

Geen spreekverbod voor chauffeurs TCA

Gepubliceerd op 24 mei 2006 categorie├źn , , ,

De Taxicentrale Amsterdam (TCA) had in kort geding gevorderd dat twee van haar chauffeurs zou worden verboden nog langer beschuldigingen over TCA te uiten over onder meer bedreigingen door TCA en criminele acitiveiten van TCA. De vordering werd mede gedaan naar aanleiding van een aantal uitingen van de betreffende chauffeurs in het actualiteiten programma NOVA.


De voorzieningenrechter van de rechtbank Zwolle-Lelystad heeft de vordering van TCA vandaag afgewezen. De rechter heeft de vrijheid van meningsuiting van de chauffeurs afgewogen tegen het recht op bescherming van de eer en goede naam van TCA. De rechter oordeelde vervolgens dat het recht op de vrijheid van meningsuiting van de chauffeurs zwaarder woog.


In de afweging heeft rechter onder meer meegewogen dat de beschuldigingen weliswaar ernstig zijn, maar dat zij niet lichtvaardig zijn gedaan. De beschuldigingen staan niet op zichzelf; er zijn ook beschuldigingen afkomstig uit andere bronnen en er loopt nog een strafrechtelijk onderzoek naar TCA.


Lees hier het vonnis van de voorzieningenrechter van de rechtbank Zwolle-Lelystad.

Bron: Rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Vita Zwaan

publicaties

Gerelateerde artikelen