020 530 0160

Geen overheidsgeld meer voor hookers.nl?

Gepubliceerd op 12 januari 2006 categorieën 

De overheid voert campagne tegen mensenhandel. Dit doet zij ondermeer door het plaatsen van advertenties tegen mensenhandel op de website www.hookers.nl. Op deze website staan voornamelijk ervaringen van klanten van prostituees uit Nederland, België en Duitsland.


Volgens het Amsterdamse PvdA-raadslid K. Schaapman moet de overheid stoppen met het adverteren op deze website. De overheid zou betrouwbare partners moeten zoeken om de campagne tegen mensenhandel onder de aandacht te brengen. Bovendien is het volgens Schaapman een principezaak. Ook zonder het financieren van de porno-industrie kan de campagne worden gevoerd.


Zelf is Schaapman overigens wel voorstander van de campagne. Ze was een van de auteurs van het vorig jaar verschenen rapport ‘Het onzichtbare zichtbaar gemaakt’ over de misstanden in de Amsterdamse prostitutiewereld.


Hookers.nl is het echter niet eens met de opmerkingen van Schaapman. Zo vermeldt de chef van de website:


“Mevrouw Schaapman blaat maar wat. Als er een plaats is waar deze campagne effect kan sorteren dan is het wel op Hookers.nl”


Verder ontkent hij dat juist zijn bezoekers de vernedering in de hand werken en zich niet bekommeren om illegaliteit: “Ik daag mevrouw Schaapman uit dat te bewijzen. Illegaliteit is nauwelijks een onderwerp op onze site.”


Het is afwachten of de klacht van Schaapman wordt gehonoreerd. Mocht dit zo zijn dat zal hookers.nl de geschatte 1200 EUR advertentiekosten ergens anders vandaan moeten halen.


 


Lees hier en hier het volledige bericht.


 


 

Bron: nu.nl; planet.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen