020 530 0160

Geen herziening in Deventer moordzaak

Gepubliceerd op 18 maart 2008 categorie├źn 

Het verzoek van de advocaat van Ernest Jan Louwes om herziening van de Deventer moordzaak is vandaag door de Hoge Raad afgewezen.


In de herzieningsaanvraag werden twijfels naar voren gebracht over de wijze waarop de overdracht van celmateriaal van Louwes heeft plaatsgevonden naar de blouse van de weduwe Wittenberg. De Hoge Raad oordeelt dat deze niet aannemelijk maken dat het oordeel van het hof onjuist is.

Evenmin deelt de Hoge Raad de mening van Louwes dat onvoldoende onderzoek is gedaan naar de bemoeienis van Michael de Jong alias de klusjesman. De Hoge Raad heeft De Jong laten ondervragen en uit dat verhoor zijn geen nieuwe feiten naar voren gekomen.


Maurice de Hond werd eerder door de rechter veroordeeld vanwege het beschuldigen van De Jong. Afgelopen vrijdag oordeelde de rechter nog dat er geen aanleiding was voor executie van het huis van De Hond wegens het overtreden van dat vonnis.

Het gevolg van de uitspraak is dat het arrest van het hof ‘s-Hertogenbosch van 9 februari 2004 in stand blijft.


Lees hier meer over de zaak.

Bron: Rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen