020 530 0160

Gebruik Adwords onder omstandigheden onrechtmatig

Gepubliceerd op 24 januari 2007 categorie├źn , , ,

Portakabin verkoopt en produceert mobiele bouwsystemen en is houder van het merk PORTAKABIN . Primakabin verkoopt en verhuurt ook tweedehands mobiele bouwsystemen, waaronder die van Portakabin.
Beide bieden hun producten aan via het internet en gebruiken gesponsorde koppelingen. Primacabin heeft bij de zoekmachines Google, Ilse en Vindex  de adwords portakabin, portacabin, portokabin en portocabin opgegeven.
Portakabin heeft Primacabin gesommeerd om het gebruik van de handelsnaam en het merk PORTAKABIN, waaronder als adword, te staken.


Het Gerechtshof van Amsterdam die zich over de zaak heeft gebogen, is echter van mening dat het gebruik van de adwords niet als merkgebruik kan worden aangemerkt.
Nu Primakabin ook daadwerkelijk tweedehands Portakabins aanbiedt en verkoopt is het gebruik van de adwords toegestaan, voor zover die doorgeleiden naar de internetpagina van Primakabin waarop zij ook daadwerkelijk tweedehands PORTAKABINS aanbiedt. Het doorlinken naar Primakabin’s homepage middels de “adwords” is niet toegestaan. Het gebruik van de zinsnede “gebruikte portakabins” moet Primakabins in haar advertenties staken, omdat zij het merk PORTAKABIN daarmee als soortnaam gebruikt. Primakabin mag wel adverteren met de volgende tekst: “gebruikte Portakabin units”.


Lees hier het arrest.

Bron: rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Heerma van Voss

publicaties

Gerelateerde artikelen