020 530 0160

Gay Krant veroordeeld wegens onrechtmatige publicatie

Gepubliceerd op 10 november 2003 categorieën ,

Panorama en de Gay Krant moeten 10.000 euro schadevergoeding betalen en een rectificatie plaatsen. Dat is de uitkomst van de zaak die de oud-plaatselijk deken te Weert tegen deze bladen had aangespannen. De bladen hadden gesuggereerd dat de voormalig deken bij het seksschandaal rond het Anne Frank-plantsoen betrokken is. De PSV-directeur Fons Spooren wordt wegens zijn betrokkenheid al strafrechtelijk vervolgd.


De rechter te Den Bosch, die afgelopen vrijdag uitspraak deed, is uitgesproken in zijn kritiek op de handelwijze van de bladen. Met name de suggestie dat de deken op een foto in gezelschap van “jonge knapen” te zien is, kan volgens de rechter niet door de beugel. “De aanduiding van zijn gezelschap als “jonge knapen”, het onherkenbaar maken van de gezichten van de parochiemedewerkers alsof zij betrokken zijn bij onbehoorlijk gedrag, dat alles suggereert dat aan die vakantie onbetamelijke aspecten kleefden, waaromtrent gedaagden echter niets naar voren hebben kunnen brengen. Dat is lasterlijk en beledigend.”

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen