020 530 0160

Gamesindustrie te weinig gericht op vrouwen

Gepubliceerd op 22 augustus 2006 categorie├źn 

Hoewel wij hier enige tijd geleden melding maakten van een groeiende interesse in games bij vrouwen, blijkt de gamesindustrie zich niet goed genoeg te richten op vrouwen. Dit is de mening van David Gardner, de uitvoerend directeur van gameproducent Electronic Arts (EA). Hij stelt dat de gamesindustrie een echte mannenindustrie is. De belangrijkste oorzaak hiervan is volgens Gardner dat er wel spellen worden gemaakt speciaal gericht op vrouwen, maar dat die spellen de vrouwen niet daadwerkelijk aanspreken. Een nieuwe benadering is dus nodig.


Zo trekt Nintendo tegenwoordig meer vrouwen doordat haar portable game console, de Nintendo DS, in onder andere lichtblauw en lichtroze verkrijgbaar is. Sony komt binnenkort met een knalroze exemplaar van haar Playstation 2. Ook EA trekt veel vrouwen met het spel The Sims. Na speciale consoles is het wachten nog op games die vrouwen echt aanspreken.

Lees hier het volledige bericht.

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen