020 530 0160

Gamesfabrikant ontloopt boete

Gepubliceerd op 9 juni 2006 categorieën 

Gamesfabrikant Take-Two Interactive hoeft geen boete te betalen voor het feit dat zij in het spel ‘Grand Theft Auto: San Andreas’ pornografisch getinte scènes had verstopt.


De zaak kwam aan het rollen toen een Nederlander op internet een programma had geplaatst waarmee de pikante scènes konden worden bekeken. Dit leverde een stortvloed van kritiek op in Amerika aangezien het spel onder het leeftijdsindicatie ‘alle leeftijden’  werd verkocht. In eerste instantie probeerde Take-Two Interactive hackers de schuld te geven van de aanwezigheid van de gewraakte scènes. Later bleek echter dat de scènes al in het spel aanwezig waren maar niet toegankelijk waren in een onaangepaste versie.


Take-Two Interactive ontloopt nu een opgelegde boete omdat zij er mee heeft ingestemd om in de toekomst al haar nieuwe games door een onafhankelijke partij te laten keuren voordat er een leeftijdsindicatie wordt verschaft.


Lees hier het volledige bericht.


 

Bron: webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen