020 530 0160

FD bericht over zaak Brein tegen Mininova

Gepubliceerd op 5 juni 2008 categorieën , , , ,

Zoals wij eerder al berichtten, is Stichting Brein een procedure begonnen tegen de BitTorrent website Mininova. Het Financieel Dagblad publiceerde vandaag een artikel over deze zaak. In het artikel stelt Christiaan Alberdingk Thijm, advocaat van Mininova, dat Mininova vergelijkbaar is met Google. Hij merkt verder het volgende op:


“Uit de spaarzame jurisprudentie die er is, blijkt dat Google alleen verplicht is actie te ondernemen en links te verwijderen op het moment dat er klachten komen. De rechthebbende weet wanneer iets onrechtmatig is en moet de tussenpersoon erop wijzen.”


Volgens Alberdingk Thijm betreft het hier een principiële procedure die grote gevolgen heeft voor partijen als Google en probeert Brein het auteursrecht op te rekken. Dirk Visser, advocaat van Brein, vindt de vergelijking tussen Mininova en Google “volstrekt overdreven”. Als de activiteiten van Mininova worden toegestaan, kan het auteursrecht volgens hem wel worden afgeschaft.

Bron: Financieel Dagblad
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Vita Zwaan

publicaties

Gerelateerde artikelen