020 530 0160

Fair Use Bill nieuw leven ingeblazen

Gepubliceerd op 23 juni 2004 categorieën ,

De ruim anderhalf jaar geleden geïntroduceerde Digital Media Consumer’s Rights Act die beoogt om de Digital Millennium Copyright Act (DMCA) zodanig aan te passen dat het consumenten toestaat om kopieerbeveiligingen te omzeilen in het kader van fair use, is nieuw leven ingeblazen door House Energy & Commerce Chairman Joe Barton. Deze wetgeving zou tevens het maken en distribueren van hardware en software toestaan indien de technologie geschikt is voor “substantial non-infringing use”. (vgl. de Betamax-zaak (VS, 1983) en de KaZaa/Buma Stemra procedure). 


Ondanks de hernieuwde belangstelling voor deze Fair Use Bill wordt hevige tegenstand verwacht van de muziek- en entertainment industrie, die inmiddels miljoenen dollars hebben gespendeerd aan hun strijd tegen het uitwisselen van muziek- en filbestanden en de DMCA in haar huidige vorm beschouwen als het belangrijkste wapen in die strijd.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Internetnews.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen