020 530 0160

EZ in beginsel positief over breedbandadvies

Gepubliceerd op 12 oktober 2004 categorie├źn 

Minister Brinkhorst van economische zaken staat niet onwelwillend tegenover het gisteren door hem in ontvangst genomen adviesrapport over het stimuleren van snel internet in Nederland. Het advies is opgesteld door de Impulscommissie breedband bestaande uit Wim Deetman, Walter Zegveld, Roel Pieper en Claudia Zuiderwijk. Deze commissie was gevraagd te adviseren over de keuzes voor infrastructuur en diensten voor snel internet. Volgens de commissie is voor de overheid een coordinerende rol weggelegd en moeten gemeenten zelf de ruimte geven. Voorgesteld wordt een garantiefonds op te richten waar gemeenten een beroep op kunnen doen. Dit fonds zou 260 mio euro groot moeten worden. Daarnaast zou de markt 1.3 mrd euro moeten investeren. Voorts zou een nationaal fonds opgericht moeten worden om de ontwikkeling van nieuwe diensten te stimuleren. Over een periode van 4 jaar zou in dit fonds 80 mio euro beschikbaar gesteld moeten worden voor breedbanddiensten op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs, veiligheid en mobiliteit.


Brinkhorst ziet de financiering van een en ander nog wel als een probleem en hoopt dat in het voorjaar van 2005 hierover meer duidelijkheid bestaat.

Bron: FD
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Koen de Bruin

publicaties

Gerelateerde artikelen