020 530 0160

Extra betalen voor privacy?

Gepubliceerd op 8 juni 2007 categorieën ,

Internetgebruikers die online aankopen doen, zijn bereid om extra geld te betalen om hun privacy te beschermen. Dat concluderen althans onderzoekers aan de Carnegie Mellon universiteit.


De onderzoekers hebben een groep van 72 mensen 45 dollar gegeven om online een pak batterijen en een seksspeeltje van te kopen. De helft van de proefpersonen kocht de batterijen bij een webwinkel met een streng privacy-beleid. Daarentegen kocht slechts een derde van de proefpersonen het seksspeeltje bij een strenge website. Gemiddeld gaven de proefpersonen op een aankoop van vijftien dollar ongeveer zestig cent meer uit bij de strenge websites.


De onderzoekers concluderen hieruit dat consumenten bereid zijn om extra te betalen voor de waarborg van hun privacy. Het feit dat de proefpersonen bij de aankoop van het seksspeeltje minder strenge webwinkels kozen dan bij de aankoop van een pak batterijen, lijkt de aanname van de onderzoekers echter niet te ondersteunen.


Lees hier het hele onderzoek.

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Tjalling Hylkema

publicaties

Gerelateerde artikelen