020 530 0160

Evaluatie databankenrecht teleurstellend

Gepubliceerd op 31 januari 2006 categorieën 

Uit een eerdere evaluatie van het databankenrecht in december 2005 van de Europese Commissie, bleek dat het economische belang ervan nog niet was bewezen en nader onderzoek naar het nut van “sui generis” bescherming was gewenst.


De Staatscourant nr. 21, berichtte maandag 30 januari 2006:  “Bescherming databanken onzeker. Een Europese richtlijn uit 1996 voor de bescherming van het eigendomsrecht van databanken, heeft niet de verwachte commerciële groei opgeleverd. Dat blijkt uit een door de Europese Commissie uitgevoerde evaluatie van de richtlijn voor bescherming van het auteursrecht van databanken. (..) De introductie van het sui generis-recht, bedoeld om de productie van databanken in Europa te stimuleren, heeft niet het beoogde effect gehad.”


De vraag of de richtlijn aangepast moet worden is niet beantwoord, nu aanpassing kostbaarder kan zijn dan instandhouding van de richtlijn.


Lees hier het hele bericht

Bron: boek9.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen