020 530 0160

Europese Commissie: betere bescherming betaal-tv noodzakelijk

Gepubliceerd op 13 oktober 2008 categorieën , ,

Vorige week bracht de Europese Commissie een rapport uit over betaalde televisiediensten. Hierin is onder andere gekeken naar de impact van de Europese richtlijn uit 1998 met betrekking tot diensten die zijn gebaseerd op voorwaardelijke toegang.


Uit het rapport blijkt de noodzaak om betaalde televisiediensten op Europees niveau te beschermen tegen piraterij. In verschillende lidstaten zijn de straffen op piraterij te laag en ontbreekt het bij overheden aan technische kennis. Een effectievere bescherming is onder andere een noodzakelijke voorwaarde voor het succes van nieuwe mediadiensten zoals video on demand en mobiele televisie.


Om de effectiviteit van de bescherming te garanderen heeft de Commissie nu een expert-groep in het leven geroepen. Daarnaast dringt zij er op aan dat de EU de Europese Conventie van de Raad van Europa inzake de juridische bescherming van diensten gebaseerd op voorwaardelijke toegang aanvaardt.


Lees hier het hele bericht.


Raadpleeg hier het rapport.

Bron: europa.eu
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anton Ekker

publicaties

Gerelateerde artikelen