020 530 0160

“EURid laat .eu spookregistraties toe”

Gepubliceerd op 11 april 2006 categorie├źn ,

Volgens Bob Parsons, (CEO van GoDaddy, een van de grootste ondernemingen die bedrijfsmatig domeinnamen registreert) is er veel aan te merken op de registratieprocedure van .eu domeinnamen zoals deze sinds afgelopen vrijdag wordt gevolgd. Parson stelt dat vele .eu domeinnamen onterecht naar dezelfde partij zijn gegaan. EURid zou domeinnamen hebben toebedeeld aan honderden niet bestaande bedrijven. Dit is onder meer mogelijk doordat EURid toestaat dat aan honderden verschillende bedrijfsnamen domeinnamen toegekend worden terwijl al die bedrijven dezelfde contactgegevens hebben. Bij de gevolgde procedure wordt iedereen in de rij gezet. Sta je vooraan in de rij en is de domeinnaam die je wenst vrij, dan krijg je deze toegekend. Zo niet dan moet je achteraan de rij aansluiten. Dit betekent als je, zoals van een bepaald geval bekend schijnt te zijn, met 350 bedrijfsnamen werkt, je ook veel meer kans hebt op domeinnamen.


EURid ontkent dat dit het geval kan zijn. Iedereen die intekent moet bedrijfsregistratie kunnen aantonen. Mocht het al het geval zijn dat zij zich niet houden aan het registratiecontract dat zij hebben moeten ondertekenen, dan worden de registraties alsnog bevroren.


Lees hier het hele bericht.

Bron: TheRegister
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen