020 530 0160

EU: DNS-beheer niet toevertrouwen aan VS

Gepubliceerd op 21 oktober 2005 categorie├źn ,

Als het aan de EU ligt dan verliest de VS het exclusieve beheer van het Domain Name System (“DNS”). Het beheer is feitelijk gedelegeerd aan de non-profit organisatie ICANN, maar de Amerikaanse overheid heeft wel de eindverantwoordelijkheid. De eurocommissaris Vivian Reding hield op 17 oktober een toespraak waarin zij het standpunt van de EU duidelijk verwoordde.


“No one is denying that the US government has done an excellent job in ensuring that the administration of this system has been fair and efficient. But, many countries are questioning if it is appropriate for one government alone to supervise such an important part of the infrastructure.”


In november zal er in Tunis worden gesproken over het beheer van het DNS. Vermoedelijk zal men trachten de VS ervan te overtuigen dat er een multilaterale organisatie onder de vlag van de Verenigde Naties moet worden opgericht.


Lees hier de toespraak.

Bron: EC
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen