020 530 0160

EU-commissarissen ruziën over telecom

Gepubliceerd op 27 september 2007 categorieën ,

EU-commissaris Vivane Reding (verantwoordelijk voor informatierecht) heeft een plan gelanceerd om telecombedrijven met een dominante marktpositie te dwingen afstand te doen van hun netwerk. Bedrijven als Telefónica en Deutsche Telekom moeten hun netwerken open stellen voor concurrenten. Deze zogenaamde functionele scheiding, zal de concurrentie op de telecom-markt ten goede komen, aldus Reding. Ook zou er een nieuwe Europese toezichthouder op telecombedrijven moeten komen.


Twee andere EU-commissarissen (Neelie Kroes en Günter Verheugen) hebben echter hevige kritiek geuit op de ideeën van Reding. Kroes en Verheugen menen dat de plannen slechts de investeringen in ultrasnel internet zullen schaden en de bureaucratie zullen verhogen. Ook het plan voor de nieuwe toezichthouder kan niet op steun van Kroes en Verheugen rekenen. Het zou alleen maar verwarring veroorzaken en afbreuk doen aan bevoegdheden van de Commissie.


Lees hier het volledige bericht.

Bron: computable.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen