020 530 0160

Estland biedt landelijke mogelijkheid e-voting

Gepubliceerd op 19 oktober 2005 categorieën 

Estland heeft de primeur als het gaat om het landelijk aanbieden van de mogelijkheid om via internet te stemmen. Dit gebeurde vorige week tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Er zijn wel eerder mogelijkheden geweest om elektronisch te stemmen, maar daarbij ging het steeds om plaatselijke proeven. Ondanks dat slechts één procent van de stemmers gebruik heeft gemaakt van deze moderne manier van stemmen, waren de autoriteiten tevreden met het verloop.


 


De wijze waarop gestemd kan worden is vergelijkbaar met het internetbankieren en heeft daarom ook een vergelijkbaar veiligheidsniveau. Informaticus David Wagner wijst echter op de gevaren van e-voting. Dat de verkiezingen in Estland goed zijn verlopen, betekend volgens Wagner nog niet dat daarmee de veiligheid is aangetoond. In tegenstelling tot verkiezingen in een klein land als Estland, zal er bij belangrijkere verkiezingen een grote prikkel tot hacken zijn.


 


Lees hier het hele bericht.

Bron: tweakers.net
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen