020 530 0160

EPD voor revalidatiesector ingevoerd

Gepubliceerd op 22 april 2009 categorieën , , ,

Op 22 april heeft branche-organisatie Revalidatie Nederland het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) voor de revalidatie-sector gelanceerd. De bedoeling is dat alle 24 revalidatiecentra in Nederland er binnen twee jaar mee gaan werken.

Kenmerkend voor de revalidatie sector is dat er veel zorgverleners tegelijkertijd bij een patiënt zijn betrokken. Die werken allen afzonderlijk met papieren documenten die in een dossier worden verzameld. ‘Het Revalidatie EPD heeft vele voordelen’, aldusJannie Riteco, directeur van Revalidatie Nederland. ‘Dossiers raken nooit meer kwijt, een patiënt hoeft maar één keer zijn of haar verhaal te vertellen en zorgverleners beschikken altijd over de meest actuele informatie over de revalidant. Zorgverleners kunnen veilig digitaal werken. De patiënt heeft via een patiëntenportal toegang tot het eigen dossier en kan bijvoorbeeld daarin een dagboek bijhouden, afspraken verzetten of bepaalde dieetwensen doorgeven’.

Bij de lancering werd bekend gemaakt dat bij de ontwikkeling rekening is gehouden met landelijke ict-normen om uitwisseling binnen andere platformen mogelijk te maken. Dit is opmerkelijk, nu eerder deze week nog bekend werd dat uit onderzoek bij zorginstellingen juist was gebleken dat meer dan de helft nog niet begonnen was met het invoeren van de voor het EPD vereiste normen…

Lees hier het hele bericht in Computable.

Bron: Computable
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen