020 530 0160

Enum.nl beheert nieuw ‘internettelefoonboek’

Gepubliceerd op 18 juni 2007 categorieën 

Vanmiddag krijgt ENUM, een dochtermaatschappij van .nl-beheerder SIDN, van het ministerie van Economische Zaken formeel het beheer toegewezen over de koppeling tussen de internet- en telefoniewerelden. Het ‘internettelefoonboek’ bestaat uit een verzameling protocollen die een link leggen tussen het internationale systeem voor telefoonnummering en het ip-adresseringssysteem.


De ENUM-applicatie gebruikt het telefoonnummer van de ontvanger om de ENUM databases te raadplegen voor contact- en bereikbaarheidsgegevens. Een via ENUM verstuurd bericht komt vervolgens aan via het communicatiemedium dat door de ontvanger zelf is aangegeven. In feite krijgen telefoonnummers een ip-adres toegewezen. Door gebruikmaking van de ENUM database kan een ontvanger aangeven via welk medium een boodschap wordt ontvangen, en kunnen bijvoorbeeld sms-berichten door worden gesluisd naar een e-mail inbox, of ingesproken voicemails worden doorgestuurd als mailbericht. ENUM streeft ernaar dat op deze wijze communicatie onafhankelijk wordt van de locatie of het gebruikte platform.


Lees hier het volledige bericht.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Nicky Nicky van Dorp

publicaties

Gerelateerde artikelen