020 530 0160

Eigen sociaal netwerk voor alle parlementariërs in Europa

Gepubliceerd op 2 juni 2008 categorieën ,

Brussel werkt aan een eigen sociaal netwerk:  www.myparl.eu. De site moet de interactie tussen EU-parlementariërs bevorderen en openheid over beslissingen creëren – zo bericht Webwereld onder de kop “sociaal netwerk moet EU transparant maken”.

Het zou gaan om een netwerk voor alle Europese, nationale en regionale parlementsleden (van de in totaal 27 EU-landen). Het is de bedoeling dat de site in oktober dit jaar van start gaat.

Het bericht komt vlak nadat bekend werd dat Facebook een klacht heeft ontvangen van de Canadese Internet Policy and Public Interest Clinic, omdat Facebook privacywetgeving zou schenden door persoonlijke informatie van gebruikers door te geven zonder hun toestemming. Zie hiervoor het berichtje van mijn kantoorgenoot Doran Houthoff.

Critici vragen zich af of er behoefte is aan een dergelijk eigen sociaal netwerk, naast de reeds bestaande sociale netwerken. Bos en Balkenende zijn bijvoorbeeld al notoire sociale netwerkers met duizenden ‘vrienden’. 
 
Lees hier het hele bericht.

Bron: webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Weij

publicaties

Gerelateerde artikelen