020 530 0160

Eerste auteursrechten inbreukzaak Second Life

Gepubliceerd op 5 juli 2007 categorieën , , ,

Alderman is eigenaar van het internetbedrijf Eros LLC, dat is gespecialiseerd in Adult products, 90% daarvan is voor de online virtuele wereld, Second Life. Op Second Life heeft Alderman zijn eigen Avatar, Stroker Serpentine. Pasgeleden was hij in het nieuws vanwege de verkoop van zijn virtuele eigendom Amsterdam voor US$ 50.000 op eBay.

Alderman is ook de ontwerper van een bed (alleen voor volwassenen, laten we het daarop houden) dat voor US$ 45 werd verkocht op Second Life. Van dit bed zijn naar schatting al 100.000 kopieën verkocht. 

Nu heeft een andere persoon op Second Life, genaamd Volkov Catteneo, een bijna identieke kopie van dat bed gemaakt en verkocht voor US$ 15 per kopie.

Bijkomend probleem voor Alderman is dat hij geen idee heeft wat de echte identiteit is van Catteneo en zal daarom Second Life ofwel Linden Lab moeten verzoeken dan wel dagvaarden om de ware identiteit van deze beweerdelijke inbreukmaker te achterhalen.


Lees hier het bericht.


Bron: Qj.net
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Heerma van Voss

publicaties

Gerelateerde artikelen