020 530 0160

Een real time kijkje in het leven van een ander

Gepubliceerd op 10 januari 2014 categorieën 

Het delen van foto’s en video’s is een fenomeen geworden door het succes van apps als Instagram en meer recent Snapchat. Snapchat is het platform waarmee gebruikers berichten van 10 seconden kunnen versturen die verdwijnen nadat ze bekeken zijn. Griekenland zorgt voor de volgende revolutie in de groeiende reeks fotoapps, namelijk PeekInToo. Hiermee krijg je twaalf seconden lang een real time kijkje in het leven van een ander.

Mensen vinden het leven van andere mensen eindeloos fascinerend, en PeekInToo is een wereldwijd sociaal netwerk dat gebruikers de mogelijkheid biedt om tegemoet te komen aan deze nieuwsgierigheid voor een korte tijd. Met behulp van een kaart om te navigeren kiezen gebruikers een nabijgelegen locatie – of een locatie aan de andere kant van de wereld, wanneer ze willen – en sturen een verzoek tot een ‘Peek’ aan een andere gebruiker. Deze ontvanger kan de melding accepteren of weigeren. Wanneer een ontvanger de melding accepteert, kan hij zijn camera op de omgeving richten en de andere gebruiker laten zien wat hij zelf ziet in real time.

Het verschil met Snapchat is dat PeekInToo niet per definitie gericht is op het delen van berichten met vrienden. PeekInToo betreft een anoniem netwerk waarbij je een locatie en (anonieme) gebruiker waar ook ter wereld selecteert. De app is niet alleen bedoeld voor tijdverdrijf. De initiatiefnemers zien ook nuttige toepassingen, zoals bijvoorbeeld op het gebied van nieuwsvoorziening. De smartphone fungeert dan als camera op afstand, maar langer dan twaalf seconden zal de verbinding niet duren.

Het businessmodel is nog niet duidelijk. De app is voorlopig alleen verkrijgbaar voor iOS en is vooralsnog gratis.

Auteur: Eva de Wit

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen