020 530 0160

EC besteedt 78 miljoen euro aan‘grid’ technologie

Gepubliceerd op 18 september 2006 categorieën , , ,

De Europese Commissie heeft 78 miljoen euro gesteld beschikbaar voor de het aanpassen en ontwikkelen van ‘grid’ technologiën en diensten aan de behoeften van de Europese handel. Morgen worden in Brussel de 23 projecten gelanceerd waaraan het bedrag besteed wordt.


Bij grid technologiën worden duizenden computers en apparaten dynamisch aan elkaar gekoppeld, zogenaamde gedistribueerde netwerkintelligentie dus. Daardoor wordt krachtige informatieverwerking mogelijk en dit bovendien op een voordeligere, flexibelere manier dan voorheen mogelijk was.


Grids worden onder meer ingezet in de auto- en luchtvaart branche, op de markt voor financiële diensten en media en in de farmaceutische sector. Met behulp van grids kunnen personen en bedrijven kennis voor besluitvorming, het vaststellen en uitvoeren van gecompliceerde handelsondernemingen creëren, delen en uitvoeren. Ook samenwerking via netwerken die meer beveiligd zijn dan Internet behoort tot de mogelijkheden.Lees hier het hele bericht.

Bron: Europese Commissie
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen