020 530 0160

E-voting Venezuela ondanks fiasco

Gepubliceerd op 14 juli 2004 categorie├źn 

Voor het referendum op 15 augustus a.s. in Venezuela over het al dan niet aanblijven van president Hugo Chavez zal, ondanks een fiasco bij eerdere verkiezingen in 2000, gebruik worden gemaakt van touchscreen computers.


Deze computers zijn tot nu toe nog nooit getest voor verkiezingen, noch zijn ze door een onafhankelijke instantie geanalyseerd of gecertificeerd. Critici vrezen dan ook dat het systeem, dat lijkt op het systeem dat in november zal worden gebruikt in de Verenigde Staten, gevoelig is voor hackers en technische storingen en dat de verkiezingen enorm uit de hand zullen lopen.


In 2000 heeft Venezuela al een flop meegemaakt met het digitale stemmen. Het betrof toen de grootste verkiezingen aller tijden in dit land, waarbij gestemd werd voor meer dan 6000 openbare functies en waarbij president Chavez, die in 1998 was gekozen, zich herkiesbaar stelde. Twee dagen voor de geplande verkiezingen moesten deze worden uitgesteld wegens problemen met de software.


Lees hier het artikel.

Bron: www.cnn.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen