020 530 0160

E-mail bedrijven ruzieën over octrooi

Gepubliceerd op 10 januari 2008 categorieën , , ,

Tussen de Nederlandse e-mail bedrijven Emaildome en Port O’Mail is een juridisch gevecht ontstaan ten aanzien van de door hen gebruikte technologie. Beide bedrijven exploiteren een dienst die de keuze biedt om tegen betaling een snel antwoord te krijgen of zonder betaling een antwoord dat langer op zich laat wachten. Volgens de heer Wijnen, directeur van Emaildome, heeft hij een Nederlands octrooi op de technologie en de business methode, die er mede in zou kunnen voorzien dat e-mail boxen tegen betaling gevrijwaard worden van spam. Volgens De Vries, directeur van Port O’Mail, hebben zijn juridisch adviseurs hem laten weten dat Wijnen geen zaak heeft.


Stiekem hoop ik dat het gevecht zich inderdaad in de rechtszaal gaat voortzetten, want ik ben wel benieuwd naar meer informatie over het beweerdelijke octrooi van Emaildome. Het is mijns inziens namelijk maar de vraag of de applicatie en het concept inderdaad door een Nederlands octrooi beschermd zijn en zo ja, wat daar dan precies onder valt en of dat wel stand gaat houden. Hopelijk dus: to be continued…


Lees hier het hele bericht.


  

Bron: Webwereld
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen