020 530 0160

Douwe Egberts verliest van Capriole

Gepubliceerd op 18 januari 2006 categorieën , ,

Douwe Egberts heeft vandaag het kort geding dat zij tegen Capriole Coffee-Services had aangespannen verloren. Capriole is een officiële dealer van Douwe Egberts en exploiteert onder meer de website www.koffieautomaten.nl. Ter promotie van haar websites gebruikt Capriole de term “douwe egberts” voor gesponsorde hyperlinks en als metatag in de broncode van haar websites.


Douwe Egberts is van mening dat Caproile door deze handelwijze inbreuk pleegt op haar merkenrecht. De rechter is dat niet met haar eens. De rechter oordeelt onder meer dat Capriole een geldige reden heeft voor het gebruik van het merk. Ook stelt de rechter dat het gebruik van het merk voor de hyperlinks en in de metatags niet wezenlijk verschilt van de overige wijzen waarop Capriole informatie verstrekt over en reclame maakt voor de producten van Douwe Egberts en de diensten die Capriole in dit kader verricht.


Lees hier het hele bericht.


Lees hier het vonnis van de voorzieningenrechter van de rechtbank Middelburg.

Bron: Webwereld
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Vita Zwaan

publicaties

Gerelateerde artikelen