020 530 0160

Domeinnamen in andere dan Latijnse tekens?

Gepubliceerd op 23 november 2006 categorie├źn , , ,

Het intypen van een URL is een stuk moeilijker als je gewend bent alleen Chinese, Thaise, Griekse of  Arabische tekens te gebruiken. Ook is het waarschijnlijk dat domeinnaamhouders graag (mede) een domeinnaam hebben in de tekens van de taal die in hun vestigingsland gebezigd wordt. Helaas voor de gebruikers van andere tekens dan het Latijnse schrift is er alleen nog maar een systeem geschikt voor Latijnse tekens. Vandaar dat bij de oprichting van het Internet Governance Forum eind oktober veel aandacht werd besteed aan domeinnamen in andere tekens dan Latijnse, de zogenaamde internationalized domain names.


Tot op heden heeft het Icann weinig moete gedaan om ook namen in andere tekens mogelijk te maken. Die passiviteit draagt als gevaar met zich mee dat ieder land met andersoortige tekens een eigen systeem gaat ontwikkelen. Volgens voorlopig plan van Icann moet er eind 2007 een werkend systeem voor internationale domeinnamen kunnen zijn.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Tweakers.net
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen