020 530 0160

Domeinnaamdebat

Gepubliceerd op 26 januari 2006 categorieën 

Net als gisteren is ook vandaag het Domeinnaamdebat 2006 bezig in de Amsterdamse RAI. Providers, juristen en consumenten discussiëren daar over de toekomst van de .nl domeinnaam. Gisteren werd er gesproken over persoonsdomeinnamen,  numerieke domeinnamen en domeinnamen met leestekens zoals trema’s. 


Het bestaansrecht van de persoonsdomein die aan particulieren de mogelijkheid biedt domeinnamen zoals thomasvanessen.123.nl te registreren, lijkt te zijn vervallen nu particulieren ook de gewone .nl domeinnaam kunnen laten registreren.


Voor domeinnamen met leestekens, zoals een trema of een apostrof, lijkt weinig animo. Anders dan in de Duitse of Franse taal, zijn accenten in de Nederlandse taal amper bepalend voor de betekenis van een woord. Wel werd gisteren positief gereageerd op de invoering van numerieke domeinnamen.  Een opsteker voor reisinformatiegroep 9292 die al jaren de domeinnaam 9292.nl in handen probeert te krijgen.


Vandaag komt de werking van de arbitrageregeling aan bod.


In het voorjaar zal het nieuwe reglement voor Nederlandse internetdomeinen verschijnen.


Lees hier het volledige bericht.


 

Bron: planet.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen