020 530 0160

Discussie over Chinese zoekmachine Google

Gepubliceerd op 27 januari 2006 categorie├źn , ,

Mensenrechtenorganisaties bekritiseren Google’s beslissing om een aparte zoekmachine te lanceren voor China. Deze zoekmachine wordt onderworpen aan de censuur van de Chinese regering. Bepaalde, politiek gevoelige zoekmogelijkheden worden daarbij geschrapt.


Amnesty International geeft aan dat Google’s handelwijze een inperking van de vrijheid van meningsuiting en informatie-inwisseling inhoudt. Het bestaan van de censuur in China wordt door Google als norm geaccepteerd, aldus Amnesty International.


Google heeft onlangs een andere morele afweging moeten maken, namelijk bij het verzoek van de Amerikaanse overheid om gegevens van personen aan haar over te dragen die op internet hebben gezocht naar porno-adressen. Google heeft haar medewerking hieraan geweigerd in verband met bescherming van privacy van internet gebruikers.


In het licht van de beslissing om een aparte Chinese zoekmachine te lanceren, wordt Google door critici in dit verband beticht van hypocrisie.


Lees hier het hele bericht.

Bron: www.nrc.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen