020 530 0160

Digital Europe

Viviane Reding, Eurocommissaris voor de Informatiesamenleving, heeft recent in een speech haar strategie voor een ‘Digital Europe’ uiteengezet. Het meest opmerkelijk was haar visie op een uniform auteursrechten beleid voor digitale content in Europa. Volgens Reding dwingt de huidige gefragmenteerde juridische constructie betreffende licenties voor content de jeugd er toe om de content die zij zoeken te downloaden zonder de makers te compenseren. Reding hoopt op deze wijze Europese beleidsmakers wakker te schudden, omdat op de lange termijn piraterij als geaccepteerd alternatief om media te consumeren schadelijk is voor Europa in zijn geheel.

 

Daarnaast lichtte Reding enkele andere beleidsdoelen toe, zoals een 100% dekking van breedband internet voor alle Europeanen vanaf volgend jaar. Hoge snelheid breedband moet al in 2013 voor alle Europeanen beschikbaar zijn. Reding stelde dat de onderhandelingen betreffende de telecomrichtlijnen snel tot een compromis moeten komen, omdat het huidige juridische kader de telecommunicatiesector een geschatte €20 miljard per jaar kost aan onnodige verspilling. Verder maakte Reding haar plannen voor ‘next-generation’ netwerken bekend. Deze nieuwe digitale netwerken moeten in staat zijn om de modernste vormen van digitale televisie aan consumenten te bieden. Op deze wijze wordt het radiospectrum vrijgemaakt voor breedband mobiele telefoons, zodat elke Europeaan altijd en overal gebruik kan maken van de informatievoorzieningen die gecreëerd worden door het ‘Digital Europe’ plan.

 

Lees hier de speech

Bron: http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=SPEECH/08/616
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Bendert Zevenbergen

publicaties

Gerelateerde artikelen