020 530 0160

Digitaal ruimtestation is 330.000,- dollar waard

Gepubliceerd op 31 december 2009 categorie├źn ,

In de MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Game) Entropia Universe, is een virtueel stuk grond, of beter gezegd, een virtueel stuk ruimte voor een recordbedrag verkocht. De speler van Entropia Universe, wiens avatar treffend Buzz Erik Lightyear heet, betaalde maarliefst 330.000,- dollar voor een virtueel ruimtestation genaamd ‘Crystal Palace’. Nu hij de eigenaar is van dit ruimtestation, is hij gerechtigd om tol te heffen en items aan andere gebruikers te verkopen. Op deze wijze kan hij proberen zijn investering terug te verdienen.

Dat dit ook daadwerkelijk lukt, is niet ondenkbaar. In 2004 werd, ook in Entropia Universe, een eiland voor 26.500,- dollar verkocht. De nieuwe eigenaar verdiende dit bedrag binnen een jaar terug en maakt nu winst met zijn aankoop.

Voor zover bekend heeft Buzz Erik Lightyear het hoogste bedrag ooit betaald voor een virtueel stuk grond. Het vorige record stond op 100.000,- dollar, voor een ander ruimerstation dat zich ook in Entropia Universe bevindt.

Lees hier het volledige bericht.

 

Bron: nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen