020 530 0160

Digitaal procederen mogelijk vanaf medio 2009

Gepubliceerd op 1 augustus 2008 categorie├źn ,

Onlangs hebben de ministers van justitie en binnenlandse zaken een wetsvoorstel ingedien dat digitale communicatie tussen procespartijen mogelijk moet gaan maken. Vooralsnog heeft het voorstel alleen betrekking op bestuursrechtelijke procedures.


Voordelen van het elektronisch procederen zijn dat de toegankelijkheid tot de bestuursrechtspraak wordt bevorderd en dat de elektronische beschikbaarheid van processtukken doorlooptijden zal verminderen. Om dit mogelijk te maken zal in de komende jaren geleidelijk elektronisch berichtenverkeer worden ingevoerd. Zo zal het mogelijk worden om via de website Rechtspraak.nl beroepschriften in te dienen en informatie te verkrijgen over de stand van de procedure.


De rechtbanken Breda, Dordrecht en Rotterdam en het College van Beroep voor het bedrijfsleven zijn al gestart met proeven voor het elektronisch instellen van beroep en het digitaal beheren van procesdossiers.


Lees hier het hele bericht.

Bron: www.emerce.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anton Ekker

publicaties

Gerelateerde artikelen