020 530 0160

Diebold krabbelt terug; EFF kraait victorie

Gepubliceerd op 2 december 2003 categorieën ,

Al eerder berichtten wij u over de Diebold-zaak. Interne documenten van deze producent van elektronische stemmachines, waarmee twijfel werd gezaaid over de betrouwbaarheid van Diebold en van haar systemen, verschenen her en der op het internet. Diebold wilde dit aanpakken door het vervolgen van de studenten, wetenschappers en ISPs die zij verantwoordelijk achtte voor de publicatie van de documenten. Als reactie heeft de EFF (Electronic Frontier Foundation) gezamenlijk met anderen een procedure aanhangig gemaakt om Diebold te verbieden de vervolging door te zetten.


De rechter te San José, die moest oordelen over de principiële discussie over auteursrechtelijke bescherming enerzijds en vrijheid van meningsuiting anderzijds, had aangegeven meer tijd nodig te hebben voor het vellen van een vonnis. Naar nu blijkt is deze extra tijd (mede) gebruikt om tot een minnelijke oplossing van het geschil te komen; in een conference call die gisteren plaatsvond tussen de advocaten van Diebold, de rechter en de advocaten van de EFF heeft Diebold aangegeven om niet over te gaan tot de vervolging van de studenten, wetenschappers en ISPs die zij sommatiebrieven heeft gestuurd. Leuk voor de EFF, minder leuk voor diegenen, waaronder ikzelf, die zeer benieuwd waren naar het rechterlijk oordeel in deze zaak…


Lees hier het hele bericht.

Bron: FOXNews.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen