020 530 0160

Death row gevangenen kwellen familie slachtoffers

Gepubliceerd op 16 januari 2004 categorie├źn ,

In de Verenigde Staten hebben een aantal ter dood veroordeelden vanuit hun verblijf in de gevangenis “on death row” de gruwelijke details van hun misdaden op Internet geplaatst, waarmee ze de nabestaanden van de slachtoffers de stuipen op het lijf jagen. Weliswaar hebben deze gevangenen niet direct toegang tot het Internet, maar door brieven te sturen aan tussenpersonen of bedrijven worden hun verhalen door anderen op het Internet gezet.


De uitgaande post van gevangenen wordt in Amerika weliswaar door gevangenispersoneel gescreend, maar alleen als er een veiligheidsrisico bestaat of als er kennelijk een strafbaar feit wordt voorbereid, worden deze brieven gecensureerd.


Tegen de plaatsing van deze berichten, hoe vervelend ook voor de slachtoffers, is in het algemeen niets te doen, omdat de vrijheid van meningsuiting van de gevangenen voor gaat.


In Arizona werd in dit verband een wet door de rechter gekwalificeerd als ongrondwettig, waarin werd geregeld dat het aan gevangenen verboden werd om informatie op het Internet te plaatsen. De rechter oordeelde dat met deze wet rationeel gezien geen strafrechtelijk doel werd gediend.


Lees hier het artikel.

Bron: www.cnn.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen