020 530 0160

De opkomst van legaltech: gaat robot ROSS de advocaat-stagiaire vervangen?

Gepubliceerd op 6 januari 2016 categorieën 

Afgelopen weekend verscheen het artikel ‘Een robot als geachte confrère?’, in het NRC. ROSS –het koosnaampje van de robot waar het in het artikel over gaat – moet bij voltooiing een volwaardige, zelflerende en digitale variant van een advocaat worden. ROSS is een kunstmatig intelligente computer die op basis van de bekende Watson-technologie van IBM niet alleen wetten en jurisprudentie onthoudt, maar ook antwoord op juridische vragen kan geven.

Zoals ook uit het NRC-artikel blijkt, omarmen steeds meer advocatenkantoren ontwikkelingen op het gebied van legaltech om hun cliënten van juridische dienstverlening te voorzien. ROSS past naadloos in deze trend en wordt door SOLV uiteraard op de voet gevolgd. Of wij het procederen uiteindelijk aan robots overlaten is nog maar de vraag, maar met de snelle ontwikkeling van kunstmatige intelligentie lijkt de komst van een robot-collega dichterbij dan ooit…

Met dank aan Bob van den Heuvel

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Tomas Weermeijer

publicaties

Gerelateerde artikelen