020 530 0160

“De donkere plekjes van het web”

Gepubliceerd op 12 oktober 2007 categorieën ,

StopBadWare.org, een beveiligingsproject van de universiteiten Oxford en Harvard, heeft een rapport uitgebracht waarin de beveiliging tijdens het surfen centraal staat. Het surfgedrag van de internetter is net zo belangrijk als een goede beveiliging op de computer, aldus het rapport.. Het rapport benadrukt verder dat het belangrijk is voor de internetter om op te passen waar hij op klikt.


Een argeloze internetter kan anders zomaar in een van de “donkere plekjes van het web”  terechtkomen. Daar kan hij ten prooi vallen aan malware, spyware, identiteitsdiefstal en nog een heleboel andere bedreigingen.


Het grootste gevaar lopen internetters die verouderde software gebruiken, zoals Windows XP zonder de Service Packs. De Service Packs dichten namelijk veiligheidslekken in de software. Zonder deze Service Packs is het voor cybercriminelen gemakkelijk om misbruik te maken van de argeloze internetter.


Lees hier het volledige bericht.


 

Bron: hccmagazine.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen