020 530 0160

Dataretentierichtlijn geïmplementeerd in Groot-Brittannië

Vanaf deze week zijn internetaanbieders in Groot-Brittannië verplicht om verkeersgegevens twaalf maanden lang te bewaren. De verplichting vloeit voort uit de Britse implementatie van de dataretentierichtlijn (2006/24/EG).

Op basis van een gerechtelijk bevel kunnen opsporingsautoriteiten gegevens bij internet service providers opvragen. Gedacht moet worden aan gegevens als datum, tijd, tijdsduur en deelnemers van online gesprekken en e-mails. Daarnaast kan ook worden gedacht aan de datum en tijd waarop een bepaalde website bezocht is. De kosten die de internet service providers maken, worden door de Britse overheid vergoed.

In Nederland is de dataretentierichtlijn nog niet geïmplementeerd. De Nederlandse regering is op dit moment voornemens om een bewaartermijn van 18 maanden te hanteren. De discussie over de Wet bewaarplicht telecommunicatiegegevens (die de dataretentierichtlijn in Nederland moet implementeren) is echter nog niet afgerond.

Klik hier voor het volledige bericht over de Britse implementatie van de richtlijn.

Bron: http://webwereld.nl/nieuws/56712/britse-isp---s-moeten-data-nu-jaar-lang-bewaren.html
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen