020 530 0160

Da Vinci Code is geen kopie

Gepubliceerd op 30 maart 2007 categorieën ,

Er is een einde gekomen aan het geschil tussen de schrijvers van de Da Vinci Code, o.a. Dan Brown, en Michael Baigent en Richard Leigh schrijvers van het boek “the holy blood and the holy grail” (HBHG). De schrijvers van de Da Vinci Code werd verweten dat ze het boek volledig zouden hebben gebaseerd op de theoriën van klagers.


In hoger beroep werd het oordeel van de High Court bevestigd. Volgens de Court of Appeal waren beide theoriën zo algemeen dat auteursrecht hier geen bescherming oplevert. Ze is zelfs van mening dat het auteursrecht niet mag worden misbruikt om historische gebeurtenissen te monopoliseren.


Volgens Baigent en Leigh had Dan Brown het centrale thema van hun boek overgenomen. Lord Justice Lloyd zegt hier echter over dat de gedeeltes die zijn over genomen uit HBHG slechts passages betreft die nodig zijn voor de onderbouwing van het verhaal. Zij vormen niet het thema op zich.


Baigent en Leigh waren zeer teleurgesteld in het oordeel. Volgens hen zet de uitspraak de deur open voor schrijvers die de moeite niet nemen om hun onderwerp te onderzoeken maar simpelweg de gedachte van andere overnemen en aanpassen.


Lees hier het artikel

Bron: Out-law.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen