020 530 0160

Cybercrimeverdrag wereldwijd verbreid

Gepubliceerd op 13 juni 2007 categorieën 

Ter gelegenheid van een cybercrime conventie van de Raad van Europa dat op 12 en 13 juni wordt gehouden in Straatsburg, staat het Cybercrime verdrag, dat is ondertekend door 39 landen en inmiddels is geratificeerd door 21 landen, centraal.


De Raad van Europa wenst te bereiken dat de beginselen uit dit verdrag wereldwijd worden nagevolgd, zodat overal ter wereld vergelijkbare wetgeving zal gelden. Om dat ambitieuze doel te bereiken adviseert de Raad landen die bezig zijn met de ontwikkeling van wetgeving op het gebied van cybercrime.


Op de eerste dag van de conferentie gaf een deelnemer uit Nigeria al aan dat Nigeria de hulp zal inroepen van de Raad van Europa, bij het ontwikkelen van relevante wetgeving. Nigeria kampt met name met een vorm van cybercrime die bekend staat als phishing, waarbij valse e-mails worden verzonden om internetgebruikers geld en gegevens afhandig te maken.


Lees hier het hele bericht.

Bron: www.nrc.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen