020 530 0160

CWI bekijkt privé e-mails werkzoekenden

Gepubliceerd op 10 november 2003 categorieën ,

Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) blijkt de afgelopen maanden de e-mails te hebben bekeken van werkzoekenden die gebruik maken van de computers van het CWI. Het CWI stelt haar computers ter beschikking aan werkzoekenden als hulpmiddel bij het zoeken van een baan.


Een woordvoerder van het CWI, een dochterorgaan van het Ministerie van Sociale Zaken, bevestigt dat op de CWI kantoren in een aparte ruimte kan worden meegelezen met de e-mail correspondentie van de werkzoekende. Het CWI beroept zich op het misbruik dat wordt gemaakt van de pc’s die zijn bestemd voor het zoeken van een baan. Er worden privé mailtjes verstuurd en zelfs pornosites bekeken, aldus het CWI, die het meelezen om die reden noodzakelijk acht.


Het CWI heeft inmiddels al vele klachten ontvangen van mensen die zijn aangesproken op hun e-mail gedrag, en die betwisten van tevoren van het meelezen op de hoogte te zijn gesteld.


Lees hier het artikel

Bron: www.telegraaf.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen