020 530 0160

‘Crypto war’ in Verenigd Koninkrijk voorbij

Gepubliceerd op 26 mei 2005 categorie├źn ,

In mei 2000 trad in het Verenigd Koninkrijk de Electronic Communications Act in werking. Deze wet maakte het registratie regime voor aanbieders van encryptie diensten mogelijk. Onder dit regime werden aanbieders van encryptie diensten gereguleerd. Deze bepaling was vijf jaar geldig en deze jaren zijn nu voorbij.


The regulatie van encryptie aanbieders is nu dan wel voorbij maar dat betekent niet dat er helemaal geen controle meer is op het gebruik van encryptie software in het Verenigd Koninkrijk. Er zijn nog steeds licentievereisten voor de export van encryptie software naar andere landen en beperkingen op import van encryptie software in andere landen. Ook bestaat de mogelijkheid dat onder de Regulation of Investigatory Powers Act (RIPA) informatie wordt opgevraagd die gecodeerd is. Daarbij kan het ook zo zijn dat de sleutel voor de encryptie moet worden vrijgegeven.


Lees hier het volledige bericht.


 

Bron: theregister.co.uk
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen