020 530 0160

Copycat Cavalli?

Gepubliceerd op 3 september 2014 categorieën ,

Drie graffitkunstenaars, Jason ‘Revok’ Williams, Victor ‘Reyes’ Chapa en Jeffrey ‘Steel’ Rubin, hebben Roberto Cavalli beschuldigd van auteursrechtinbreuk. Volgens de straatartiesten zou Cavalli zijn ‘Just Cavalli’ kleding en accessoire collectie hebben versierd met hun graffiti kunstwerk uit het San Francisco’s Mission district, gemaakt in 2012.

 

Revok, Reyes en Steel menen dat Cavalli’s kopieergedrag hun ‘street credibility’ heeft geruïneerd. Cavalli belichaamt immers de Europese chique, luxe en glamour-levensstijl, hetgeen precies het tegenovergestelde is van waar de graffiti-artiesten voor staan. Andere artiesten zouden nu denken dat Revok, Reyes en Steel ‘hun ziel hebben verkocht’ aan Cavalli. Zij eisen daarom een schadevergoeding.

Daarnaast hebben de kunstenaars gevorderd dat Cavalli de verkoop van zijn Just Cavalli collectie met de graffiti print staakt en gestaakt houdt.

 

Een woordvoerder van Cavalli heeft aangegeven dat de beschuldigingen niet op feiten zijn gebaseerd en onjuist zijn. Cavalli heeft echter nog geen officiële aanklacht ontvangen en hoopt de zaak te kunnen schikken.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Harmke

publicaties

Gerelateerde artikelen