020 530 0160

Copy=right or wrong?

Gepubliceerd op 14 oktober 2003 categorieën ,

Afgelopen zaterdag vierde XS4ALL haar tienjarig bestaan in Paradiso. Inhoud van het auteursrechtenvrije muziekfestival waren onder meer lezing en debat, de documentaire “Cowboys van het internet” en de uitreiking van de Big Brother Awards.


Ook de politiek was in Paradiso vertegenwoordigd. En over filesharing werd flink gedebatteerd. Volgens PvdA-kamerlid Martijn van Dam bestaat er nu een ‘hele rare regelgeving’. “Je mag wel downloaden, maar niet sharen.” Acties van de muziekindustrie als in de Verenigde Staten zijn volgens van Dam in Nederland in strijd met de privacy: “Je mag ook kopieën weggeven aan je vrienden. De wereld is veranderd, het is tijd om het auteursrecht daaraan aan te passen.”


Ikzelf vertelde naar aanleiding van de documentaire over KaZaA “Cowboys van het internet” een en ander over de stand van de rechtspraak op het gebied van filesharing. Zie hier een verslag van het festival.


 

Bron: Parool
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Marieke Berghuis

publicaties

Gerelateerde artikelen