020 530 0160

Consumentenbond wil onderzoek naar boekingssites vliegtickets

Gepubliceerd op 16 november 2007 categorieën , ,

De Consumentenbond vindt dat er een onderzoek moet komen naar de informatie over prijzen en voorwaarden op Nederlandse boekingssites voor vliegtickets. Dit standpunt volgt op een onderzoek naar dergelijke sites in zestien landen. Hoewel Nederland in dit onderzoek niet is meegenomen geven de resultaten voldoende aanleiding voor zorgen. Zo bleken in België, dat voorop loopt als het gaat om slechte prijs- en voorwaardeninformatie, 46 van de 48 onderzochte Belgische websites niet te voldoen aan de Europese regels over misleidende informatie.


Bij het onderzoek heeft de Europese Commissie gelet op de prijsstelling, contractvoorwaarden en de beschikbaarheid van aanbiedingen. Veel sites vermelden bijvoorbeeld de prijzen exclusief onvermijdbare toeslagen (zoals belastingen en boekingskosten), of ze doen aanbiedingen die helemaal niet te boeken zijn. Daarnaast zijn contractvoorwaarden vaak onvindbaar of alleen beschikbaar in het Engels. 


Lees hier het hele bericht.

Bron: www.zdnet.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anton Ekker

publicaties

Gerelateerde artikelen