020 530 0160

Commissie kiest voor DVB-H als standaard voor mobiele televisie

Gepubliceerd op 20 juli 2007 categorieën ,

Om de ontwikkeling van de markt voor mobiele televisie een nodige impuls te geven, heeft de Europese Commissie nu haar voorkeur uitgesproken voor één standaard voor mobiele televisie; DVB-H (Digital Video Broadcasting for Handhelds). DVB-H is op dit moment in Europa al de meest gebruikte standaard voor mobiele televisie. Volgens Vivian Reding, Europees Commissaris voor Telecommunicatie, is “Mobiele televisie is een belangrijke kans die Europa moet toelaten zijn leiderschap op vlak van mobiele technologie en audiovisuele diensten te versterken”.
In maart liet Reding de bedrijfstak weten dat zij zelf een standaard moesten aanwijzen, anders zou de keuze op Europees niveau gemaakt worden. De Europese Commissie zal de DVB-H-norm opnemen in de lijst van communautaire normen, om zo de lidstaten en hun industrieën aan te moedigen die standaard te verkiezen boven andere van Amerikaanse (MediaFLO) en Zuid-Koreaanse (T-DMB) makelij. Zo nodig zal de Europese Commissie de lidstaten verplichten de DVB-H-norm als standaard aan te nemen.
Lees hier het hele bericht.

Bron: www.europa.eu
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Nicky Nicky van Dorp

publicaties

Gerelateerde artikelen