020 530 0160

Commissariaat tevreden over Kijkwijzer

Gepubliceerd op 9 juli 2007 categorieën 

Het Commissariaat voor de Media is sinds 1 januari 2005 verantwoordelijk voor het toezicht op de kwaliteitscontrole van het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media (NICAM). Uit de controle is volgens het Commissariaat gebleken dat de Kijkwijzer, het instrument waarmee de branche het media-aanbod classificeert op schadelijke effecten, in het algemeen uitstekend werkt.


Hoewel uit de controle blijkt dat de pictogrammen een goede indicatie geven van de inhoud van mediaproducties en dat het tijdstip van programmering in lijn is met de classificatie, wordt er toch regelmatig kritiek geuit op de Kijkwijzer. Het Commissariaat vermoedt dat de kritiek voortkomt uit verwarring over de termen ‘schadelijkheid’ en ‘geschiktheid’. De Kijkwijzer geeft een indicatie van de schadelijkheid van een programma voor minderjarigen, maar laat zich verder niet uit over de geschiktheid van een programma. Het NICAM beraadt zich op een manier om in de toekomst ook informatie over de mate van geschiktheid van audiovisuele content te geven.


Lees hier het hele bericht.

Bron: www.cvdm.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Nicky Nicky van Dorp

publicaties

Gerelateerde artikelen