020 530 0160

Commissariaat: mogelijk boete Publieke Omroep vanwege te weinig kunst op tv

Gepubliceerd op 3 september 2007 categorie├źn 


Het Commissariaat voor de Media kondigde een mogelijke boete aan voor de Publieke Omroep in een brief aan Minister Plasterk, waarin het Commissariaat voor de Media de naleving van het programmavoorschrift 2006 door de Publieke Omroep beoordeelt. Het Commissariaat komt in haar beoordeling tot de conclusie dat de Publieke Omroep een te laag percentage kunstprogramma’s heeft uitgezonden over 2006. Het programmavoorschrift 2006 schrijft voor dat de programma’s van de Publieke Omroep voor ten minste 12,5% moet bestaan uit programma’s die betrekking hebben op kunst. Over het volledige tijdvlak bedraagt het percentage kunstprogramma’s dat door de Publieke Omroep wordt uitgezonden slechts 9,5%.


Het Commissariaat kondigde aan een sanctieprocedure te starten, gezien het feit dat het percentage kunstprogramma’s in 2005 ook niet voldeed aan het programmavoorschrift. Het Commissariaat is in haar beoordeling ook nagegaan of de invulling van de begrippen kunst en cultuur in de loop der jaren is opgerekt. Het Commissariaat komt tot de conclusie dat dit niet het geval is. Wat voorheen niet als kunst of cultuur werd aangemerkt, wordt dat nu ook niet.


Lees hier het hele bericht.


Lees hier de beoordeling van het programmavoorschrift van het Commissariaat.


 

Bron: www.cvdm.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Nicky Nicky van Dorp

publicaties

Gerelateerde artikelen