020 530 0160

ComCast als verkeersregelaar op het internet

Gepubliceerd op 22 februari 2008 categorieën , ,

Gisteren diende Amerika’s op een-na-grootste ISP een rapport in bij de Federal Communications Commission (FCC). Het bedrijf stelt daarin gerechtigd te zijn om het P2P gebruik van haar klanten in te perken om zo de bitflow van en naar haar klanten in goede banen te leiden. Dit gebeurde in reactie op een in november jl. verschenen rapport waarin ComCast ervan werd beschuldigd het BitTorrent gebruik van haar klanten te dwarsbomen.De FCC stelde in haar ‘Internet Policy Statement’ van 2005 dat internetters zelf mogen bepalen welke online diensten en programma’s zij wensen te gebruiken, maar schreef in een voetnoot dat de FCC principes onderworpen zijn aan redelijk netwerk management. Het ziet er naar uit dat ComCast haar betoog op deze zinsnede heeft gebaseerd, aldus de New York Times.


ComCast stelt dat netwerk management het beste kan worden overgelaten aan de netwerkbeheerders. Volgens ComCast is het noodzakelijk dat zij in beperkte mate ingrijpt om te voorkomen dat de gebruikerservaring van haar klanten naar een onacceptabel niveau zakt.


Marvin Ammori, algemeen adviseur van Free Press, is van mening dat ComCast door specifieke activiteiten te blokkeren, in strijd handelt met de principes van netwerk neutraliteit waarbij alle bits een gelijkwaardige behandeling horen te krijgen.


Lees hier het bericht in het Engels.


 

Bron: New York Times: Bits
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Chloe Chui

publicaties

Gerelateerde artikelen