020 530 0160

Clinic voor begeleiding tech start-ups gaat officieel van start!

Gepubliceerd op 22 april 2014 categorieën 

De Clinic trapt af: op 23 april presenteerden 5 innovatieve start-ups zich met een pitch bij FreedomLab. 10 getalenteerde rechtenstudenten gaan hen van juridisch advies voorzien.

 

Technologie verandert sneller dan wetgeving. Voor high tech start-ups is juridische kennis dus onmisbaar. Maar die ontbreekt en is onbetaalbaar. De Clinic, de rechtswinkel op het gebied van technologie, media en communicatie (TMC), sprong in het gat. Aankomende juristen gaan advies geven, daarbij gesteund door het Instituut voor Informatierecht (IViR) van de Universiteit van Amsterdam (UvA), gerenommeerde advocatenkantoren en de Gemeente Amsterdam. Tijdens de feestelijke kick-off presenteert de eerste lichting geselecteerde start-ups zich aan de studenten, hun docenten en de advocaten. 

 

Steun van UvA, advocatenkantoren en Gemeente Amsterdam

Al 5 jaar beantwoorden studenten van De Clinic kosteloos vragen van minder vermogende particulieren en kleine, startende ondernemingen via de website www.clinic.nl. Nu gaan ze ook proactief start-ups adviseren. De laatste paar maanden hebben in het teken gestaan van een intensieve voorbereiding tijdens seminars. Ze worden begeleid door ervaren advocaten van Nauta Dutilh, Kennedy Van der Laan, Freshfields Bruckhaus Deringer, DLA Piper, Stibbe, Bureau Brandeis, SOLV Advocaten en Certa Legal Advocaten, en docenten van het IViR dat sinds februari het praktijkvak Clinic Technologie, Media & Communicatie aanbiedt als keuzevak in de master Informatierecht aan de UvA. De Gemeente Amsterdam ondersteunt het initiatief met een subsidie vanwege het belang voor de Metropoolregio Amsterdam (MRA) als creatieve hotspot.

 

Juridisch advies cruciaal voor geselecteerde start-ups

Bram de Zwart van 3D Hubs, het grootste netwerk van 3D printers ter wereld, is enthousiast: ‘Door de begeleiding van De Clinic kunnen wij onze visie realiseren. 3D printen toegankelijk maken voor iedereen, waar ook ter wereld. Zonder juridische complicaties onderweg of achteraf.’ Het is cruciaal voor alle start-ups. Deelnemers aan het initiatief zijn verder Braingineers, die met EEG en eyetracking bedrijven letterlijk een kijkje ín het hoofd van hun klanten bieden, Timm&Pimm, die de razendsnelle ontwikkelingen in social media voor bedrijven om kunnen zetten in duurzame relaties met hun doelgroepen, Dreamups, die een community platform aanbieden voor het delen en cocreëren van open source DIY hardware, en Wonderflow, die webwinkels een algoritme bieden dat met foto’s, video’s en reviews de conversie van kijker naar koper aanzienlijk vergroot.

 

Kansen voor ondernemend en studerend talent

De komende jaren gaat De Clinic meer jonge ondernemingen in de Amsterdamse metropoolregio van juridisch advies voorzien. ‘Dit is nog maar het begin,’ zegt projectmanager Veronic Sijstermans van De Clinic, ‘Amsterdam bruist van het aanstormend talent. Wij willen kansen bieden aan veelbelovende start-ups om uit te groeien tot duurzame bedrijven, en aan excellente rechtenstudenten om praktijkervaring op te doen.’ De volgende lichting gaat van start in september 2014. Voor de selectie kunnen ondernemende en studerende talenten zich nu al aanmelden. Geïnteresseerde bachelor- en masterstudenten rechtsgeleerdheid uit heel Nederland, en innovatieve startups uit de Metropoolregio Amsterdam kunnen terecht via de website.

 

Zie ook:

www.clinic.nl | @DeClinic |

www.ivir.nl

www.3dhubs.com | @3dhubs |  

www.wonderflow.co

www.timmenpimm.nl | @TimmenPimm |

www.braingineers.com | @Braingineers |

www.dreamsups.org | @Dreamups |

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anke Verhoeven

publicaties

Gerelateerde artikelen