020 530 0160

‘Christenen in Contact’ in strijd met Mediawet

Gepubliceerd op 6 december 2007 categorieën 

Het Commissariaat voor de Media heeft het uitgeven door de EO van de krant ‘Christenen in Contact’ aangemerkt als een niet-toegestane nevenactiviteit onder de Mediawet. Onder het regime van de Mediawet moet een nevenactiviteit van een omroep aan bepaalde vereisten voldoen. Deze vereisten houden verband met de hoofdtaken van de omroep, en de invloed van de neventaak op de betreffende markt.


In 2006 deed het Commissariaat al onderzoek naar de uitgave van de EO in verband met het percentage omroepgerelateerde informatie in de krant. Naar aanleiding van dit onderzoek heeft de EO de inhoud van de krant destijds aangepast. Begin 2007 verzocht het Commissariaat de EO om inzicht in de kostprijsberekening van de krant. Zich baserend op de resultaten van dit onderzoek kwam het Commissariaat op 27 november 2007 tot het besluit dat de uitgave van de krant ‘Christenen in Contact’ door de EO in strijd is met de Mediawet. Dit besluit is genomen na een uitvoerige analyse van de lezers- en adverteerdersmarkt waarop ook andere uitgevers met soortgelijke uitgaven actief zijn. In tegenstelling tot deze andere uitgaven wordt ‘Christenen in Contact’ gratis verspreid. Er wordt dus geen marktconforme prijs gehanteerd en daarom is er, naar het oordeel van het Commissariaat, sprake van concurrentievervalsing.


De EO wordt in de gelegenheid gesteld om de krant binnen een half jaar af te bouwen. De omroep kan nog tegen het besluit van het Commissariaat in bezwaar en beroep gaan.


Lees hier het hele bericht.Lees hier het besluit van het Commissariaat.


 

Bron: www.cvdm.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Nicky Nicky van Dorp

publicaties

Gerelateerde artikelen